RSS Feed

Pasta z tuńczyka aksamitna

Składniki

Skladniki:
2 puszki tunczyka w sosie wlasnym
pól kostki sera zóltego 10-12dkg
ok 5lyzek majonezu wymieszanych z 2-3 lyzkami smietany lub jogurtu naturalnego(wg upodobania)
szczypiorek
sól,pieprz do smaku

Przygotowanie

Tunczyka odcedzic,rozbic w miseczce w widelcem.dodac 1/3sosu majonezowo-jogurtowego nastepnie zetrzec zolty ser na tarce,ponownie dodac troche czesc sosu,posolic i popieprzyc,dodac pokrojony szczypiorek wymieszany z ostatnia czescia majonezu.Calosc dokladnie wymieszac i schlodzic w lodowce.Polecam dodac wiecej sosu,aby masa byla puszysta i nie sucha i zalecam ostroznosc z pieprzem gdyz zabija smak ryby.Skladniki mozna oczywiscie mieszac ilosciowo wg uznania.Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: