RSS Feed

Sałatka Ani

Składniki

2 opakowania “szybkiej zupki” rosół z Amino, puszka kukurydzy,30 dag wędliny,cebulka dymka,majonez.

Przygotowanie

Makaron kruszymy do miski,mieszamy z przyprawami. Zalewamy go zalewą z puszki kukurydzy i zostawiamy na 2 godz. Co jakiś czas zamieszać. Po 2 godz do miękkiego makaronu dodajemy kukurydzę,wędlinę pokrojoną w kostkę,dymkę bardzo drobno posiekaną i majonez. Mieszamy i gotowe. Smacznego.
P.S. Jeśli w czasie mieszania okaże się,że w makaronie jest mało zalewy,to dolewam przegotowaną wodę do puszki z kukurydzą i dolewam do makaronu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: