RSS Feed

Spaghetti z tuńczykiem – bardzo szybkie

Składniki

makaron spaghetti
1 łyżka oliwy
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 tytki sosów neapolitańskich lub pomidory z puszki
ser żółty do posypania

Przygotowanie

Makaron spaghetti ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z łyżką oliwy.
W rondelku przygotować sos napolitański (z tytki wg. instrukcji)
Do gotowego sosu dodać odcedzonego tuńczyka. Jeśli jest w dużych kawałkach można widelcem nieco rozdrobnić. Wymieszać, nie gotować.
Makaron polać sosem i posypać żółtym serem.

Uwaga: Sos oczywiście można przygotować samemu.

Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: