RSS Feed

Kurczak smażony z miodem i maggi / sosem sojowym

Składniki

0,75 kg piersi z kurczaka
2 łyżki miodu
6 łyżek maggi lub sosu sojowego
4 łyżki masła

Przygotowanie

Mięso dokładnie umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło, dodać do niego sos sojowy lub maggi i miód. Składniki na patelni dokładnie wymieszać. Dodać piersi z kurczaka i smażyć w powyższej mieszance na małym ogniu, co pewnien czas obracając. Smażyć, aż cała mieszanka się zredukuje, a kurczak nabierze złocistobrązowego koloru. Mięso z zewnątrz powinny być chrupiące, a w środku soczyste.

Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smak jest oryginalny i zaskoczy każdego podczas obiadu.

Smacznego!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: