RSS Feed

Jajka w mięsnym płaszczyku

Składniki

4 jaja na twardo,
0,5 kg. mielonego mięsa,
4 łyż. kukurydzy z puszki,
1 surowe jajo,
bułka tarta, cebula,
sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie

Mięso połączyć z przesmażoną, posiekaną cebulą, kukurydzą, jajkiem, bułką i przyprawami (ilość bułki zależy od konsystencji masy). Jaja obkładać mięsem tak, aby w całości zostały przykryte. Smażyć na głębokim oleju na złoto. Potrawa doskonale sprawdza się na imprezach. Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: