RSS Feed

Ciasto z owocami

Składniki

5 jajek

szklanka mąki

1 budyń waniliowy

1/2 paczki margaryny

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 szklanka cukru

owoce ( wiśnie, śliwki, agrest… itd)

bułka tarta i masło

Przygotowanie

Margarynę roztopić, wystudzić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier.

Do masy białkowej dodajemy kolejno żółtka (bez ubijania) mąkę, proszek do pieczenia, budyń i margarynę delikatnie łącząc wszystko.

Ciasto wylać na wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą blachę, rozłożyć owoce

Piec w temp. 180 stopni ok. 45 minut.

Blacha: 25/40 cm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: