RSS Feed

Krupnik Kamili

Składniki

Na porcje dla 4 osob:
– 2 litry wody
– kosc na zupe
– lisc laurowy, ziarna ziela angielskiego i pieprzu czarnego
– 1 lyzka suszonej pietruszki
– 2 grzybki suszone
– 2 liscie pora
– 1/2 szklanki kaszy jeczmniennej sredniej grubosci
– 1 pietruszka
– 2 marchewki
– 2 lodygi selera naciowego
– 2 srednie ziemniaki
– Vegeta, czarny pieprz, galka muszkatolowa

Przygotowanie

Nastawic w garnku wode, dodac kosc, przyprawy, grzybki, kasze. Marchewke i pietrszuke pokroic w kostke, selera w plasterki, dodac do wody. Calosc zagotowac. Zmniejszyc ogien i gotowac 1 godzine. Po tym czasie dodac pokrojone w kostki ziemniaki. Gotowac ok. 20 minut. Sprobowac, doprawic.

Podawac z chlebem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: