RSS Feed

Ciasteczka z kleiku ryżowego

Składniki

1 opakowanie kleiku ryżowego
1 kostka margaryny (250g)
3 jajka
1/2 szklanki cukru
4 łyżki wiórków kokosowych
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
marmolada lub owoce z konfitury

Przygotowanie

Z podanych składników zagnieść ciasto (nie podsypywać mąką! Nie smarować blachy tłuszczem).Robić z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskoego. Rozgnieść widelcem na koło, w środek kłaść marmoladę. Piec na złoty kolor ok.15 -20 min. w tem.180 oC.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: