RSS Feed

Krem maślany do tortów

Składniki

SKLADNIKI

1 kostka masla miekkiego
2 jajka
4 lyzki cukru 1 cukier waniliowy

Przygotowanie

WYKONANIE

Maslo utrzec na miekka mase,odstawic
w garnku ubijac 2 bialka (mixerem )dodajac pomalu cukier i cukier waniliowy na sztywna piane (ubijajac podgrzewam na lekkiej rozgzanej placie,nie za mocno tak zeby bylo letnie)jak masa jest sztywna dodac 2 zoltka .Cala mase powoli dodawac do masla najlepiej maslo mieszac reka (chodzi o cieplosc reki i lepiej sie polaczy).Jest to pospolity krem waniliowy ale mozna krem na 2 czesci podzielic i do tej drugiej czesci dodac 1 lyzeczke kakao i 1 lyzeczke kawy mielonej prawdziwej. Ten krem wykozystuje na wszystke ciasta biszkoptowe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: