RSS Feed

sunny sunday with prawns

Składniki

500g puree szpinakowego,
300g krewetek tygrysich,
jeden serek topiony gouda,
cebula,
4 ząbki czosnku,
makaron tagliatelle,
kukurydza (trochę do dekoracji),
pieprz cayenne,
pieprz świeży,
natka pietruszki,

Przygotowanie

Cebulę pokroić i ze złocić na maśle, podgrzać szpinak, popieprzyć świeżym pieprzem, posolić. Wycisnąć 4 ząbki czosnku do szpinaku, dodać cebulkę. Do szpinaku dodać na końcu serek topiony i mieszając poczekać aż się rozpuści. Powstanie pyszny sosik. Całość wymieszać z makaronem wcześniej ugotowanym.

Krewetki podsmażyć na oliwie z oliwek, z cebulką aż nabiorą koloru, posolić popieprzyć. Dodać 3 płaskie łyżki pieprzu cayenne.

Na talerzu ułożyć makaron tak aby w środku pozostawić miejsce na krewetki. Makaron szpinakowy posypać delikatnie kukurydzą a krewetki przyozdobić pietruszką.

Szybko, dość tanio i mam nadzieje że smacznie, doskonale z różowym winem, półsłodkim.

Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: