RSS Feed

Paszteciki wg Różyczkibłyskawiczne

Składniki

♥ 40 dkg pasztetowej (w prawdziwym flaku)
♥ 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
♥ 1 cebula
♥ pieprz ziołowy
♥ vegeta lub sól
♥ 1 łyżeczka oleju
♥ 1 jajko+jajko do posmarowania pasztecików
♥ kminek do posypania lub mak

Przygotowanie

Pasztetową wyjąć z flaka ,rozgnieść widelcem,dodać pieprz ziołowy.

Zeszkloną cebulkę na oleju,jajko,odrobinkę vegety lub soli(jeżeli pasztetowa jest słona ,nie dajemy)wyrobić widelcem farsz.
Ciasto francuskie rozmrozić,lekko rozwałkować,układać farsz,przez całą długość ciasta,zrobić zakładkę i odciąć nożem,
docisnąć palcami.
Pociąć na dowolne kawałki,posmarować rozbełtanym jajkiem,posypać kminkiem .

Piec w 200-220ºC około 15-20 min.
Polecam,podawać z czerwonym barszczykiem.
Smacznego
Jedne są z nadzieniem z pasztetowej, drugie z nadzieniem kapuściano -grzybowym.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: