RSS Feed

Chutney z nektarynek

Składniki

4 nektarynki
2 cebule szalotki
50 ml bialego octu winnego
50 ml ciemnego syropu z cukru (culinary syrup)
pare cm papryczki chili (jak ktos lubi)
sol do smaku

Przygotowanie

Pokroic owoce na mniejsze kawalki
Pokroic cebule na talarki
Posiekac chili

W garnku z grubym dnem wszystko wymieszac i smazyc na srednim ogniu na okolo 7 minut , albo do odpowiedniej gestosci, posolic

Ten przepis jest do jedzenia od razu, wyjdzie okolo 4 porcji

Mozna tez chutney wlozyc do samej gory wyparzonego sloika ( zakrecic pokrywke) do przechowania w chlodnym, ciemnym miejscu.

Przepis mozna powiekszyc propocjonalnie.
Przepis jest wynikiem wlasnego eksperymentu na temat chutney:)

Smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: