Składniki
– 30 – 50 dkg mięsa mielonego ( wp. – woł.)
– 3 zupki chińskie (pikantne)
– papryka czerwona duża
– 20 dkg pieczarek
– 2 marchewki
– 2 cebule, 3 ząbki czosnku
– imbir, sos sojowy ( ew. maggi)
– sól
Przygotowanie
Wyjmujemy makaron z zupek, wkładamy do miski, starając się nie kruszyć go za bardzo, dodajemy przyprawy z torebek (wszystkie) i zalewamy niewielką ilością wrzącej wody, przykrywamy, odstawiamy. Paprykę kroimy w cienkie paski, pieczarki w plasterki, marchewki w cienkie plasterki, cebulę kroimy na 8 cząstek. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, powinna lekko się zrumienić, oraz czosnek, następnie dodajemy mięso – również rumienimy, dorzucamy marchewkę – smażymy chwilkę, paprykę i pieczarki na końcu. Smażymy mieszając, na dość silnym ogniu. Doprawiamy sosem sojowym, imbirem. Gdy warzywa stracą surowy posmak, ale będą jeszcze w miarę chrupkie – wrzucamy napęczniały makaron z zupek. Smażymy wszystko razem do odparowania wszelkich płynów. To wszystko!