RSS Feed

Pulpety w sosie warzywnym

Składniki

Składniki:
0,50 dkg mięsa mielonego
1 cebula
1 szklanka bułki tartej
1 jajko
sól i pieprz

1 opakowanie mrożonych warzyw
2 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2-3 łyżki maki
2 rosołki
makaron świderki

Przygotowanie

Mięso, posiekana cebula, namoczona bułka, jajko i przyprawy to wszystko razem wymieszać. Wyrobić małe klopsiki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na papierowych ręcznikach.

Warzywa podsmażyć w brytfance razem z cebulą pokrojoną w piórka lub grubą kostkę.

Dodać wodę (na większą pół brytfanki) i rosołki, gdy warzywa zmiękną dodać koncentrat pomidorowy, całość zagęścić wodą i mąką, dosmakować. Do garnka dodać klopsiki.

Na talerz wyłożyć ugotowane w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oliwy makaron świderki. Na to klopsiki z sosem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: