RSS Feed

Jaja faszerowane

Składniki

10 jajek
25 dkg pieczarek
2 średnie cebule
2 łyżeczki siekanej pietruszki
1 łyżka masła
sól, pieprz

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdłuż wyjąć żółtka.
Pieczarki i cebule posiekać drobniutko podsmażyć na maśle, nie rumienić, dodać rozgniecione żółtka i pietruszkę pieprz, sól i wymieszać. Napełnić połówki jajek, obtoczyć w bułce tartej i podsmażyc na patelni lub podpiec w piekarniku, jajka kładąc przecięciem do dołu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: