RSS Feed

sernik sabina bardzo smaczny

Składniki

skladniki:

1kg+ 20dag sera twarogowego-nie mielic
8 jajek
1/2 kostki masla
olejek waniliowy lub cytrynowy
10 dag rodzynek-wymieszanych z 1 pelna lyzeczka maki
szczypta proszku do pieczenia
11/2 szklanki cukru
budyn waniliowy

Przygotowanie

Przygotowanie:

Zoltka oddzielic od bialka i ubic bialka na sztywna piane. Zoltka utrzec z cukrem i maslem. Ser rozgniesc palcami i dalej ucierac z utartymi zoltkami. Do utartej masy serowej dodac budyn waniliowy w proszku z proszkiem do pieczenia, rodzynki i ubita piane z bialek i delikatnie wymieszac mase lyzka. Blaszke posmarowac tluszczem i posypac bulka tarta. Piec okolo godziny w temp.170C. Ja osobiscie wszystkie ciasta pieke w temp.165C(330F). Czas pieczenia zalezy od piekarnika.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: