RSS Feed

pomarańcz

Składniki

Pieczemy biszkopt może być taki:
6/7 jaj zależy od wielkość
1 1/2 szkl. cukru
1 1/2 szkl. mąki
1 1/2 łyzki octu
1 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
Masa do przełożenia;
1 kg kwaśnych jabłek
2 garaletki pomarańczowe
2 pomarańcze1
1 margaryna
1 szkl. cukru
2 żółtka
aromat pomarańczowy
.

Przygotowanie

Upiekliśmy biszkopt na przykład z tych produktów.
Ucieramy masę i tak:
Jabłka obrać, pokrojć w plastry włożyć do garnka i rozgotować,dodać
1 z garaletek,wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
Margarynę miksujemy z cukrem i z 2 żółtkami (wcześniej jaja przez 5 sekund zaparzamy) i aromatem na gładką masę, gdy wszystko się pięknie połaczyło dodajemy po 1 łyżce masy jabłkowej i nadal ucieramy.Tą masę kładziemy na lekko nasączony biszkopt, układamy pomarańcze obrane i pokrojone w plasterki i zalewamy garaletką

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: