RSS Feed

Spaghetti ze szpinakiem i krewetkami

Składniki

dla 2-3 osób (na oko)

– szpinak mrożony w liściach lub rozdrobniony 250g
– krewetki koktajlowe 200g
– dużo czosnku (około 4-6 ząbków)
– sok z cytryny (“z ćwiartki”)
– makaron spaghetti wg uznania
– sól i pieprz
– odrobina oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krewetki oczyścić i zamarynować w soku z cytryny, soli, pieprzu i połowie czosnku- odstawić na conajmniej godzinę.

Pokrojony drobno czosnek podsmażyć chwilę na odrobinie oliwy dorzucić rozmrożony szpinak, posolić, popieprzyć i smażyć pod przykryciem około 15min.

Spróbować, czy szpinak nie jest mdły, ewentualnie doprawić.

Przesuwając szpinak na bok, zrobić miejsce na patelni, dolać oliwy i wrzucić krewetki- podsmażać około 3min.

Wymieszać razem i dodać makaron.

Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: