RSS Feed

sałatka z kukurydzą i szynką

Składniki

20 dag ugotowanego ryżu /pół szklanki suchego/,
puszka kukurydzy,
po strąku czerwonej i zielonej papryki,
2 dymki,
10 dag szynki konserwowej,
pęczek szczypiorku,
SOS: pół szkl. majonezu,
2 ząbki czosnku,
łyżka sosu sojowego

Przygotowanie

Cebulki dymki drobno posiekać. Papryki i szynkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać.
Ząbki czosnku drobno posiekać, wymieszać z majonezem i sosem sojowym. /Ja dodaję trochę więcej sosu sojowego, bo bardzo go lubię./ Kiegy robię tą sałatkę dla gości, to dla dekoracji układam w salaterce liście sałaty i dopiero w taki zielony kwiatek nakładam sałatkę.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: