RSS Feed

Śledzik w sosie śmietanowo – majonezowym kasiuli

Składniki

ok 8 filetów śledzia solonego
2 cebule
sok z 1 cytryny
1 mała śmietana
1 większe jabłko
3 łyżki majonezu
pęczek pietruszki
liść laurowy
1/2 łyżeczki pieprzu
3 ziarna ziela angielskiego

Przygotowanie

Rybkę kroimy na większe kawałki i skrapiamy sokiem z caytryny.
Dodajemy drobno posiekaną cebulę, jabłko i pietruszkę. Dodajemy śmietanę, majonez ziele angielskie, liść laurowy i pieprz, mieszamy.

Najlepiej smakuje następnego dnia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: