RSS Feed

Moja Dynia Marynowana

Składniki

Dynia pokrojona w kostkę około 1×1 centymetr
Dwa litry zimnej wody (kranówy)
Cztery szklanki cukru kryształu
Szklanka octu 10%
Goździki w ilości 20-30 sztuk

Przygotowanie

Obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę dynię wrzucic do wielkiego garnka i wypłukac.
Przygotowac zalewę: w zimnej wodzie rozpuścic cukier, dolac ocet i wsypac goździki.
Gotową zalewę wlac do garnka z dynią i gotowac na gazie aż dynia nie stanie się AL DENTE (około 20-30 minut).
gorącą dynię wraz z zalewą przelac do słoików. Zakręcic. NIE PASTERYZOWAĆ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: