RSS Feed

pikantna pomidorówka

Składniki

1/3 paczki mrożonej jarzynki
1 przecier pomidorowy pudliszki
1 cebula
3 ząbki czosnku
kilka suszonych papryczek peperoni
4 kostki rosołowe
śmietana do zup i sosów
sól, pieprz, 4 ziarenka ziela angielskiego, papryka słodka, chili, bazylia, magi, listek laurowy
makaron

Przygotowanie

Do osolonego wrzątku wrzucić mrozonkę, paprykę peperoni, listek laurowy, ziele angielskie, doprawić pieprzem, słodka papryką, chili, dodać przecier, pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, gotować, dopóki warzywa nie zmiękną. Następnie zupę zabielić śmietaną, doprawić magi i bazylią. W osobnym garnku ugotować makaron – polecam trzy-smakowy (klasyczny, szczawiowy, paprykowy). Na talerzach makaron zalać zupą.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: