RSS Feed

Mazurek czekoladowy

Składniki

25 dag mąki
18 dag masła
10 dag cukru pudru
2 żółtka
szczypta soli

MASA :
12 dag mąki
25 dag czekolady
4 jajka
12 dag posiekanych orzechów włoskich lub laskowych
10 dag rodzynków
25 dag cukru

Przygotowanie

Z podanych składników zagnieść ciasto i ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Ciasto lekko zrumienić w piekarniku. Jajka utrzeć z cukrem do białości, dodać rozgrzaną czekoladę i ucierać, dodając mąkę.
Dobrze utartą masę zmieszać z rodzynkami i posiekanymi orzechami, wyłożyć na podpieczone ciasto i piec 20 minut.
Po upieczeniu udekorować według uznania.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: