RSS Feed

Kluseczki kładzione

Składniki

√ 6-8 jajek
√ 2 łyżki masła
√ 2½- 3 szklanki mąki
√ 2 małe cebule
√ ok. ¼ szklanki mleka
√ pętko cienkiej kiełbasy
√ vegeta
√ olej

Przygotowanie

Kiełbasę oraz obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy osobno na patelni.

Żółtka ucieramy z masłem. Dodajemy mąkę, mleko oraz ubite na sztywno białka i delikatnie mieszamy.

Porcje ciasta kładziemy łyżką na osoloną wrzącą wodę i gotujemy przez chwilę. Wybieramy łyżką cedzakową, kładziemy na talerze i okraszamy cebulą wymieszaną z kiełbasą.

♥ Kluseczki są bardzo leciutkie i puszyste. Smakują wyśmienicie ze zsiadłym mlekiem.

Smacznego!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: