RSS Feed

piers z kurczaka w sosie pomidorowym

Składniki

jedna podwójna pierś z kurczaka
4 cebule
koncentrat pomidorowy
delikat czerwony
sol, pieprz, pieprz ziołowy
liść laurowy 2 szt.
2 kuleczki ziela angielskiego
maggi

Przygotowanie

Pierś z kurczaka czyścimy i kroimy w kostkę (tak ja na gulasz). Posypujemy delikatem czerwonym mieszamy żeby bylł dokładnie obtoczone. Wrzucamy na patelnie na rozgrzany olej i podsmażamy. W tym samym czasie kroimy cebule w talarki. Rownież smażymy (na oddzielnej patelni ) przyprawiamy sola. Dolewamy wody tak aby woda wystawala ponad cebule. dusimy.

Ściagamy z palelni nasze usmażone już piersi i wrzucamy do miski.
Do cebuli dodajemy koncentrat. Przyprawiamy do smaku według uznania i przelewamy sosik do miski w której są usmażone piersi i gotowe.
Podawać na ciepło jako przystawkę. SMACZNEGO.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: