RSS Feed

Młoda kapusta z marchewką i kminkiem

Składniki

Młoda kapusta

Marchew – 1 – 2 szt

kminek

cebula

masło

kostka rosołowa

sól, mąka, śmietana lub przecier pomidorowy

Przygotowanie

Przepis – mój ulubiony smak – przekazywany od pra,prababci…

Kapustę posztkować – troszkę posolić, odstawić

Marchew zetrzeć na grubej tarce i poddusić na maśle.

Kapustę zaczynamy dusić, dodajemy do niej marchew i troszkę wody oraz kostkę rosołową i kminek. Dusimy… Jeśli za dużo wody , to troszkę odlewamy…

Na maśle podsmażamy cebulę i dodajemy ją do kapusty.

Na maśle robimy zasmażkę z mąki

Możemy dodać jeszcze śmietanę.

SMACZNEGO!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: