RSS Feed

Rolada i klops z indyka

Składniki

2 udżce z indyka (ważyły 2,4kg)
1 jajo
natka pietruszki(drobno pokrojona)
1/2 szklanki patków żytnich(błyskawicznych)
sól,pieprz,papryka

Przygotowanie

1)Zdjąć skórę z udżca
2)Jeden płat zmielić ,dodać jajko,pietruszkę,płatki ,doprawić i wyrobić
3)Z drugiego płata uformować prostokąt(lub coś podobnego)
,nałożyć 1/4 częśc zmielonej masy ,sznurować
Piec w naszyniu żarodpornym ok 1h ,170 stopni
Po wyjęciu z piekarnika lekko nacisnąć .

4)Rozłożyć 2 płaty skóry,na to masę miesną ,zwinąc ,sznurować,natrzeć papryką,solą,pieprzem .
Piec ok 50 min w tem.170 stopni.

Rolada jest dla mnie (dietka) a klops dla reszty rodzinki
SMACZNEGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: