RSS Feed

Makaron ze szpinakiem i łososiem

Składniki

> ok 400 g makaronu tagiatelle
> 250 g wędzonego łososia
> ok 300 g mrożonego szpinaku w liściach
> 125 ml wody (pół szklanki)
> 150 ml śmietanki 30%
> 2 ząbki czosnku

> przyprawy do smaku:
- pieprz
- sól
- gałka muszkatołowa

Przygotowanie

Na odrobinie oliwy (może być na maśle) podsmażyć szpinak (bez rozmrażania). Podlać pół szklanki wody i smażyć aż wyparuje. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę pieprzu, szczyptę soli i gałkę muszkatołową.
Łososia pokroić na niewielkie kawałki i również podsmażyć (oddzielnie). Dodać do przygotowanego szpinaku.
Całość zalać śmietanką i chwilę podgotować.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i wymieszać razem z sosem szpinakowo-łososiowym.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: