RSS Feed

pralinki z nadzieniem cynamonowym

Składniki

składniki na około 10 -12 pralinek:
Nadzienie:
-40 gram białej czekolady
-1 czubata łyżeczka cynamonu
-10 ml mleka

-120 gram gorzkiej czekolady
-posypka cukrowa, biała czekolada groszki cukrowe do ozdoby
pralinek, rodzynki.

Przygotowanie

Czekolade(40 gram) rozpuścic w kąpieli wodnej dodać ciepłe mleko i cynamon.Wszystko dobrze wymięszać .Masę wstawić na 10 minut do lodówki bądz zamrażalki aby lekko stwardła.Foremki wysmarować dwukrotnie gorzką czekolada ,do każdego dołka wrzucic po 2 rodzynki nastepnie napełnić nadzieniem cynamonowym do wysokości 3/4 .Foremkę wstawić jeszcze do lodówki aby nadzienie stwardło po czym dopełnić gorzką czekoladę.Foremkę wstawić do lodówki a kiedy czekoladki stwardną wyjąć je i udekorować białaczekoladą i posypkami cukrowymi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: