RSS Feed

Kurczak z czosnkiem i tandori – soczysty

Składniki

kurczak poporcjowany
przyprawa tandori masala
główka czosnku
2 średnie cebule
1 duża marchewka
suszony tymianek
świeży rozmaryn – niekoniecznie
sól
olej
woda

Przygotowanie

Podzielonego kurczaka natrzeć przyprawą tandori – dostępna w sklepie http://www.przyprawyswiata.targi.pl – i oprószyć solą i tymiankiem.
Ułożyć w żaroodpornym naczyniu.Czosnek – nie obierać – przekroić na pół i ułożyć między kurczakiem.Cebulę obrać,pokroić na ćwiartki a obraną marchewkę na grube plastry.Wszystko poukładać między *nielotem*.Wlać około 1/3 szkl. oleju i 1 szkl.wody.Przykryć pokrywą i piec w piekarniku do miękkości.
Mięso z tego przepisu jest aromatyczne i soczyste.
Czosnek świetnie nadaję się do posmarowania kanapek lub utłuczenia z ziemniaczkami.
SMACZNEGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: