RSS Feed

Wigilijna kapusta z pieczarami

Składniki

50 dag kiszonej kapusty ,
1 1/2 szklanki wody,
1 cebula,
3 łyżki oleju,
5 dag masła ,
50 dag pieczarek,
pieprz , sól.

Przygotowanie

Kapustę zalać wrzącą wodą i gotować pod przykryciem około 30 minut. Pieczarki pokroić w plasterki , a cebulę w drobną kostkę. Smażyć na oleju najpierw pieczarki , a potem dodajemy cebulę. Smażymy razem kilka minut. Do pieczarek dodajemy ugotowaną, odcedzoną kapustę. Następnie dodajemy masło i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy razem około 10 minut bez przykrycia.Danie jest najlepsze na drugi dzień.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: