RSS Feed

babeczki ucieranego ciasta

Składniki

2\3 kostki masła,
2 1\2 szkl mąki,
niecała szklanka cukru,
4 jaja,
5 łyżek mleka,
cukier waniliowy,
2 łyżki cukru pudru,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.

Przygotowanie

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Do dobrze roztartej masy wbijać
po jednym jajku dalej ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia
i powoli wsypywać do ciasta, na koniec dodać mleko dokładnie mieszając.
Do wysmarowanych foremek nakładać ciasto [ zapełniać tylko pół foremki]
i piec około 25 minut w temperaturze 2000 C. Do foremki można dać rodzynki
lub migdał. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Z tej porcji wychodzi około 40 sztuk babeczek i smakują wyśmienicie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: