RSS Feed

pasta śledziowa

Składniki

2 puszki śledzi w oleju
6 jajek
4 ogórki konserwowe
1 cebula lub szczypiorek
3 łyżki musztardy
3łyżki majonezu
sól pieprz

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę i ogórki kroimy w bardzo srobną kosteczkę. Śledzie odcedzamy z oleju i widelcem drobimy na mniejsze kawałki. Wszystko razem wymieszać dodać msztardę i majonez. Doprawić do smaku.Pastę słodzimy przez 1 godzinę w lodówce. Podawac ze świeżymi bułeczkami.

SMACZNEGO!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: