RSS Feed

Tort samochod

Składniki

BISZKOPT NA 3 PLATY
6 jaj
1,5 szkl. cukru
cukier waniliowy
1 szkl. maczki ziemiaczanej
1 szkl. maki przennej
4 lyzki oliwy
4 lyzeczki proszku do pieczenia
MASA 1
krem waniliowy gotowy
3 galaretki ostudzone i pokrojone w kostke
MASA 2
masa jablkowa http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis39614.html (zamiast galaretki malinowej dalam tym razem agresrowa)
MASA 3
masa kokosowa http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis39614.html
MASA 4
masa czekolasowa:
1 k masla
2 zoltka
1 czekolada gorzka
3 lyzki cukru pudru
olejek migdalowy
PONCZ
Pol szkl. Przegotowanej zimnej wody,
kwasek cytrynowy,
DODATKOWO
posypka dekoracyna
4 delicje
tyci grzeski jako swiatla

Przygotowanie

BISZKOPT
Bialka ubic na piane, dodac zoltka, cukier i cukier waniliowy. Dalej ubijac. Pozniej dodac make z proszkiem do pieczenia i dalej miksowac tylko na wolnych obrotach. Na koniec dodac oliwe. Ciasto wlac do wysmarowanej maslen kwadratowej blachy
(26*26 cm). Piec w nagrzanym piekarniku 25 min. na 150-175 C.
MASA 1
zrobic jak napisane na opakowaniu do 3/4 masy dodac galaretki i wymieszac. Reszte masy zostawic do dekoracji (Moza troszke wiecej)
MASA 2
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis39614.html zrobic jak jest napisane w przepisie
MASA 3
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis39614.html zrobic jak jest napisane w przepisie tylko zamias wodki dalam olejek pomaranczowy
MASA 4
Zoltka utrzec z cukrem pudrem az do bialosci. W osobnej misce utrzec miekkie maslo. Do masla dodac zoltka. Czekolade roztobic na parze i ostudzona dodac do masy. Na koniec wlac olejek migdalowy.
PONCZ
wode i kwasek cytrynowy polaczyc

Zimny biszkopt podzielic na pol. Polowki podzielic na 3 czesci. Z jednej polowki wyciac ostrym nozem trapez. To ma tak wygladac po wszystkim
PRZELOZENIE
biszkopt
masa waniliowa
biszkopt
masa jablkowa
masa kokosowa
biszkopt
masa czekoladowa
biszkopt
masa waniliowa
biszkopt
masa jablkowa
masa kokosowa
biszkopt
Calosc wysmarowac masa czekoladowa. Do szprycki dac mase waniliowa i zrobic szyby oraz ramy (ja zostawilam troche za malo i bylam zmuszona urzyc masy kokosowej). Kola zrobic z delicji a swiatla z tyci grzeski. Na koniec posypac posypka dekoracyjna.

A tak wyglada po przekrojeniu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: