RSS Feed

Sernik bardzo puszysty i wilgotny

Składniki

* 1 kg sera w wiaderuk lub wiejskiego 3 krotnie mielonego
* 5 -6 jajoddzielnie żółtka i białka
* 1 szkl cukru
* 200 ml śmietany 18%
* nie pełna szklanaka mleka tłustego
* 6 płsakich łyżek mąki ziemniaczanej
* 6 płaskich łyżek mąki pszennej
* Herbatniki lub biszkopty na dno blachy

Przygotowanie

1. żłótka ucieramy z 0,5 szklanki cukru
2.dodajemy śmietane miksujemy , wlewamy mleko
3. dodajemu ser miksujemy ,
4 przesiewamy mąke i wsypujemy do masy
5 ubijamy bialka z reszta cukru i dodajemy do masy serowej
6. wykladamy blache biszkoptami i wylewamy mase serowa pieczemy w temp 170 stopni celsjusza 60 min po tym czasie wylaczamy piekarnik i zostawiamy do wystudzenia nie otwierajac drzwiczek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: