RSS Feed

Warstwowa sałatka z rzodkiewką

Składniki

pęczek rzodkiewek
20 dag sera żółtego
3 łyżki majonezu
3 jajka ugotowane na twardo
szczypiorek posiekany (2 łyżki)
sól
pieprz

Przygotowanie

Sałatkę najlepiej przygotować w szklanym naczyniu – ładnie się wtedy prezentuje.
Pierwsza warstwa to starte, na tarce o dużych oczkach, jajka. Solimy i pieprzymy. Następnie gruba warstwa majonezu, później pokrojony szczypiorek. Posypujemy przyprawą do sałatek, na to starty na dużych oczkach żółty ser. Ostatnia warstwa to starte rzodkiewki.

Smacznego!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: