RSS Feed

babka w czekoladzie z wiśniami

Składniki

Skladniki:

sloik wiśni
kostka masla
1 szkl. cukru
3 lyżki soku z cytryny
4 jaja
2 czubate szklank mąki
mały proszek do pieczenia
15 dkg goszkej czekolady

Przygotowanie

Wykonie:

Wiśnie odsączyć na sicie. Maslo, sok z cytryny i cukier utrzeć na puszystą masę, podczas ucierania dodawać po jaju. Dokładnie wymieszać mąkę z proszkiem i cynamonem, dodać do przygotowanej masy. Połączyć wszystkie składniki. Wylać masę do foremki. Ulożyćna niej wydrylowane wiśnie. Piec w 175 °C przez 60-70 min (aż do uzyskania tzw. suchego patyczka) Czekolade rozpuścić w kompieli wodej (można dodac 2 lyzki mleka wówczas uzyska się lepsza smarowność czekolady). Oblać ciasto czekoladą i poczekać aż zastygnie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: