RSS Feed

sos pieczarkowy Tesi

Składniki

10-15 dkg pieczarek
serek topiony borowikowy lub pieczarkowy
smietana
1 duża cebula
sól,pieprz

Przygotowanie

Cebule pokroic w półkrążki.
Wrzucic na tłuszcz.Poddusic chwile i dodac pokojone w plasterki pieczarki iznów poddusic.
Przyprawic do smaku.Dodac serek topiony i dokładnie rozmieszac.Pogotowac chwilke.Na koniec dodac smietane rozmieszana z łyżką mąki.Zagotowac i przyprawic do smaku jak trzeba.

Sosik podaje do mięs pieczonych a czasem nawet do ziemniaków pure:)

Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: