RSS Feed

Muffinki jogurtowe z czekoladą

Składniki

Składniki mokre:
1 szklanka jogurtu naturalnego
1/2 szklanki miękkiego masła
2 jaja
1 łyżeczka aromatu waniliowego

Składnkiki suche:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki soli

3/4 szklanki posiekanej gorzkiej czekolady

Przygotowanie

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Mokre składniki wymieszać w jednej misce, suche w drugiej.
Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać tylko do połączenia się
składników (mogą zostać grudki)
Na końcu dodać czekoladę i delikatnie przemieszać.
Wypełniać wysmarowane masłem foremki do 3/4 wysokości.
Piec ok. 15 – 20 minut.

Wychodzi 12 sztuk muffinek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: