RSS Feed

Czerwona kapusta do pieczeni na dziko

Składniki

– mała głowka czerwonej kapusty
– cebula
– ocet z czerwonego wina
– olej
– sól, pieprz

Przygotowanie

Kapustę cienko poszatkować, wrzucić na wrzaca osolona wodę z zielem abgielskim i liściem laurowym. Pogotować 5 minut, dolać ocet winny, gaz wyłączyć i za chwilę odcedzić. Do gorącej kapusty dodać pokrojoną drobno cebulę i wymieszć. Gdy przestygnie, doprawić solą i pieprzem i polać olejem.

Wyjatkowy smak tej surówki tkwi chyba w zaparzeniu cebuli gorącą kapustą. Jest bardzo smaczna i pasuje idealnie do ”mojej” wołowej pieczeni na dziko.
Akurat na świateczny obiadek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: