RSS Feed

pierogi z kapustą i grzybami

Składniki

CIASTO:
1 kg.mąki
2 łyżki oleju
woda

FARSZ:1 kg.kapusty kiszonej
10 dag.suszonych grzybów
20 dag.pieczarek
cebula
sól
pieprz

Przygotowanie

Ciasto:wsypać mąkę do miski i wlewać małym strumieniem gorącą wodę stale mieszając ,najlepiej ręką.Dodać olej i wyrobić gładkie ciasto.Rozwałkować na stole dość cieńko i wycinać krążki (ja wycinam szklanką).Do każdego krążka nałożyć farsz i zlepić.Gotować (po wypłynięciu na wierzch)2 minuty.

Farsz:kapustę kiszoną pokroić drobno,dodać kostkę rosołową i podgotować ,aby kapusta troszkę zmiekła.Gdy już zmięknie odparować nadmiar wody.Pieczarki pokrojone drobno podsmażyć .Cebulkę również pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć.Grzyby suszone zalać wrzątkiem i zostawić na godzinkę,potem bardzo drobno je pokroić.Kapustę połaczyć z pieczarkami,grzybkami i cebulką.Doprawić do smaku solą i pieprzem.


Wszystkim serdecznie dziękuję za rady i porady na forum,pierogi wyszły super co z resztą widać na załączonym zdjęciu.Pozdrawiam .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: