RSS Feed

Pyszne ciasto bez jaj

Składniki

3 szkl. mąki pszennej
1 szkl. cukru
2 szkl. kwaśnego mleka lub maślanki
1/2 szkl. oleju
2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki cynamonu
4 łyżki kakao
2 łyżki dżemu

Przygotowanie

Mąkę, sodę, cynamon i kakao powoli wsypywasos=dać do kwaśmego mleka i dobrze połączyć. Następnie dodać cukier, dżem i olej i dobrze wymieszać. Gdy ciasto będzie zbyt gęste dodać trochę kwaśnego mleka. Ciasto przelać do formy i piec w temp. 180o przez około godzinę.

Żeby być pewnym, że ciasto się upiekło sprawdzamy patyczkiem.

Ciasto jest pyszne i bardzo szybko się je robi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: