RSS Feed

Pieczone jajka z szynką, pyszne śniadanko

Składniki

kilka plasterków szynki podwędzanej ( bekon )
jajko
1 duża łyżka potartego sera
masełko do wysmarowania ramekin

Przygotowanie

wysmarować masłem brzegi ramekin, wyłożyć szynką wbić dośrodka jajko, na górę potarty ser. Włżyć do nagrzanego piekarnika , w temperaturze 180 stopni 10-12 minut.
Nie solić. Żółtko musi być lejące. Podawać z bułeczkami , chlebkiem.
Przepis znalazłam w angielskiej książce kulinarnej.

Polecam, troche inaczej podane , ale bardzo dobreJa piekłam w kombiwarze.

piekłam w zwykłych filiżaneczkach, tak wygląda po upieczeniu

Smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: