RSS Feed

inna carbonara

Składniki

makaron (najlepiej spagetti ale inne też się nadają)
wędzona ogonowka
śmietana 18%
czosnek
cebula
majeranek suszony lub świeży
czosnek w kosteczkach knorr
tłuszcz (najlepsza oliwa z oliwek)

Przygotowanie

Makaron ugotować w osolonej wodzie

Na rozgrzanym na patelni tłuszczu podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Jak się zeszkli dodać pokrojoną w cienkie paseczki ogonówkę. Następnie zalać całość śmietanką, wycisnąć czosnek, doprawić majerankiem i kosteczką knorra do smaku. Gdy całość zgęstnieje, polać sosem makaron i ozdobić świeżymi listkami majeranku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: