RSS Feed

Bób z cebulką podsmażoną na maśle

Składniki

0,5 kg bobu
1 duża cebula
kilka łyżek masła

sól

(kefir do popijania)

Przygotowanie

1. Wrzuć bób do gotującej się wody, gotuj do “miękkości”.

2. W czasie gotowania bobu pokrój drobno cebulkę.

3. Cebulkę zasmaż na złoty kolor na maśle, uważając, by nie przypalić masła.

4. Odcedź ugotowany bób, wrzuć na patelnię z przysmażoną cebulą i wymieszaj.

5. Podawaj na ciepło, jeśli lubisz, popijaj kefirem.

Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: