RSS Feed

Danie włoskie

Składniki

Danie na 4 osoby:

1 sos do makaronu NEAPOLITAŃSKI -Winiary
2 marchewki
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
20 dag pieczarek
1 kostka warzywna np.Winiary
sól, pieprz, vegeta

2 opakowania makaronu "rurki" (każdy po 250g)

olej do smażenia

Przygotowanie

Wykonanie:

Marchewkę obrać, umyć i pokroić na 3-centymetrowe słupki. Paprykę oczyścić, również pokroić w słupki, pieczarki pokroić w plasterki.
Na oleju smażyć kolejno: marchewkę, potem dodać pieczarki a na końcu paprykę. Doprawić solą, pieprzem i vegetą.

Kostkę warzywną rozpuścić w ok.1 szklance wrzącej wody, przelać do garnka. Dodać usmażone warzywa i sos NEAPOLITAŃSKI zrobiony w/g przepisu na opakowaniu. Razem chwilę pogotować.

Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu rozłożyć na talerze i polać sosem.

Do tego dania można również dodać filety z kurczaka pokrojone w słupki i podsmażone na oleju.

Smacznego!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: