RSS Feed

Jajka faszerowane

Składniki

10 jajek
300g sera białego półtłustego
100- 150 g śmietany 12%
2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
2-3 ząbki czosnku
natka pietruszki
przyprawy

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przeciąć na połówki, wyjąć do miseczki żółtka.

Do żółtek dodać ser i razem rozgnieść, dodając śmietanę, tuńczyka.

Na końcu dorzucamy pietruszkę, posiekany czosnek i przyprawy.

Jeżeli masa byłaby zbyt gęsta można dodać odsączu z tuńczyka lub więcej śmietany.

Wszystko dokładnie wymieszać i przystąpić do nadziewania połówek białek.

ŻYCZĘ SMACZNEGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: