RSS Feed

Pirat z Karaibów

Składniki

2 łyżki rumu
2 łyżki likieru bananowego lub morelowego
łyżka cukru brązowego
1,5 szklanki mocnej, gorącej kawy z ekspresu
4 łyżki śmietanki kremówki 30 %
4 kostki czekolady deserowej

Przygotowanie

Kawa dla 4 pięknych korsarek

1. Śmietankę lekko ubij. Czekoladę utrzyj na wiórki obieraczką do warzyw lub zetrzyj na tarce.

2. Kawę wymieszaj z cukrem, likierem i rumem, wlej do ogrzanych szklaneczek lub pucharków (jak do kawy po irlandzku). Po wypukłej stronie łyżki wlej na wierzch śmietankę. Posyp startą czekoladą. Podaj ze słomką.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: