RSS Feed

Śledziki z cebulką i czosnkiem.

Składniki

40 dkg śledzi solonych lub wiejskich
4 cebule
1 słoik ogórków konserwowych

Sos :
3 przecisnięte ząbki czosnku
4 łyżki jogurtu
3 łyżki majonezu
1łyżeczka cukru
1 łyżeczka octu jabłkowego
sól do smaku

Przygotowanie

Śledzie solone moczymy w wodzie ok godziny , nastepnie kroimy w kostkę nie za małą. Cebulkę i ogórki kroimy w mała kosteczkę.
Przygotowujemy sos czosnkowy .

Śledzie przygotowujemy na półmisku, kładziemy wszystko warstwami
-cebulka
-ogórek
-śledzie
-cebulka
-ogórek
Wszystko na koniec zalewamy sosem czosnkowym i zostawiamy na 2-3 godziny żeby cebulka troche zmiękła. Można posypać na górze koperkiem.

Smacznego!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: