RSS Feed

3-bit pyszny. Powala na kolana :)

Składniki

1 paczka duża herbatników
mleko skondensowane już gotowe (masa kajmakowa)
śmietana 30% 500ml
2 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej
2 szklanki mleka
cukier wanilinowy
2 łyżki cukru
pół kostki masła

Przygotowanie

Krem budyniowy:
gotujemy mleko zanim się jeszcze zagotuje odlewamy troche ciepłego do szklanki. W garnuszku z mlekiem rozpuszczamy cukry a w szklance rozrabiamy mąki w ciepłym mleku – łączymy. Po wystygnięciu miksujemy z masłem.

w blaszce na papierze układamy warstwami:
1. herbatniki
2. krem budyniowy
3. herbatniki
4. mleko skondensowane
5. herbatniki
6. ubita śmietana 30%
7. herbatniki

posypać kakao i na kilka godz do lodówki, najlepsze zrobione wieczorem a zjedzone na drugi dzień.
PYSZNE!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: